Grillet Blåskjell


Sommeren er enda ikke ferdig før august er over sies det. Da er det heller ikke slutt på grillsessongen mener jeg. Så hvorfor ikke lage noe kjapt og spennende på grillen. Ja, grillet blåskjell! Robbust men samtidig ellegant, med kanskje et glass hvitvin og grillet hvitløksbrød til. Her har du oppskrift på et romantisk måltid for to.

Ingredienser: 2 pers
- 1 kg blåskjell
- 1/2 dl hvitvin
- 1/2 dl hvitvinseddik
- 4 ss estragon
- 2 never kruspersille
- 2-4 skiver godt, hvitt brød
- 1 hvitløksfedd
- Olivenolje, salt og pepper
- Aluminiumsfolie

Slik gjør du:
Brett et bredt 2 meter langt aluminiumsfolie i to og lag det til en høy kurv. Skyll blåskjellene og legg dem i foliet. Ha i vin, eddik og urter. Hell noen gode klunker olje, salt godt og pepre litt. Lukk igjen kurven så det blir så tett som mulig. Legg dette på direkte (høy) varme på grillen til skjellene har åpnet seg (ca 10 min ). Gni inn hvitløksfedden i brødet, olje, salt og pepre det. Legg skivene på grillen ca 30 skunder på hver side.

Kommentarer