Hjemmelaget pasta carbonara


Kan godt innrømme at dette er den mest usunne hverdagsretten vi spiser. Kan også si det er en av de beste. Carbonaraen blir vel sett på som en eksklusiv rett fra det italienske kjøkken. Mens her hjemme er pasta carbonara nesten som restmat siden vi ofte har liggende nesten alle ingrediensene. Denne retten kan brukes til hverdags og fest, hovedrett og forrett. Til fest passer det fint med hjemmelaget aioli og focaccia til. Det er like lett å lage ordentlig hjemmelaget carbonara som med posecarbonara, med få ingredienser. Her skal jeg vise deg hvordan.


Ingredienser 2 personer

200g pasta
150g bacon
2 ss stekesmør
2 ss olivenolje
2 dl fløte
3 hvitløksfedd
3 eggeplommer
70g parmesan
basilikum
salt og pepper

Slik gjør du:

Kok opp vann til pastaen med litt olje og salt. Før vannet koker, bland sammen eggeplommer, fløte, 50g av parmesanen (selvrevet), salt og pepper i en bolle. Klargjør bacon ved å kutte den i biter. Når vannet er kokt opp legger du i pastaen før du begynner med å steke bacon.

Sett på stekepanne og brun stekesmør og olivenolje sammen med 3 hele hvitløksfedd. Disse kan du slå på med en bred kniv (flaten mot feddet på en brøfjøl) så feddene åpner seg og gir mer smak til retten. Stek bacon sammen med dette. Når bacon er ferdigstekt og pastaen er al dente, tar du av stekepannen av platen og løfter pastaen over i pannen med en klype. Pastavannet som følger med når du løfter over pastaen vil gi konsistens og smak. Så ikke sil pastaen.
Når det enda er varme i retten heller du over blandingen du lagde tidligere (pannen må ikke stå på kokeplaten). Rør dette godt sammen med en klype til pastaen blir silkemyk. Det må røres litt fort så du ikke får stekt eggeplomme. Om det skulle bli for tykt, spe bare på med litt ekstra fløte. Det er bedre om det blir for tynt en for tykt.


Tips:

Spises straks!

Vri pastaen litt når du legger den på tallerkenen så du får en liten høyde og ser mer elegant ut. Dryss litt basilikum blader og resten av parmesanen over.

Som sagt så passer dette ypperlig sammen med focaccia og aioli.