Mørbradbiff med fløtesaus


Du tror sikkert det er vanskelig å lage en god biffrett. Jeg kan love deg at denne retten ikke er vaskelig og heller ikke dyr. Du finner alle ingredienser på rema. Til to personer tar det maks en time. Her hjemme har dette blitt en klassiker til helgebesøk og selvfølgelig romantiske kvelder. La meg vise deg.

Ingredienser: 2 pers.

1 pk. mørbradbiff av storfe
2-4 poteter
2 gulrøtter
4 sjampinjonger
1 boks vannkastanje
Kruspersille
Kremet balsamicoeddik
4 ss stekesmør
3 dl matfløte
1/2 løk
1/2 squash
3 hvitløksfedd

Slik gjør du:

Det første du gjør er å ta biffen ut fra kjøleskapet så den kan bli romtemperert. Sett stekeovnen på 225 grader. Begynn med å kutte poteter i ca 2 cm tykke skiver. Kutt gulrøttene i fire på langs og soppene i fire. Du kan steke alt hver for seg, men for å gjøre det enkelt - smør inn en langpanne med stekesmør og legg alt pluss vannkastanjene i langpannen med et dryss av olje, salt og pepper.


Sett langpannen på øveste rille (tid 20 -30 min) før du begynner å kutte grønnsakene til fløtesausen. Kutt squashen i terninger, finhakk løk og hvitløk. Stek alt i olje på høy varme. Når squashen har fått litt bruning heller du i fløten. Kok opp og smak til med salt og pepper. Når den er tykner, tar du stekepannen av platen og setter en jernpanne klar til steking av kjøttet.




Salt og pepre biffen. Stek 1ss smør og 1ss rapsolje (eller bare smør) i jernpannen på høy varme til det blir nøttebrunt før du legger i kjøttet. Stek i 3-5 min på hver side avhengig av hvor tykk biffstykket er. Følg med hvor langt stekeprosessen har kommet ved å kjenne hvor mykt kjøttet er. Hvis den er like myk som kinne ditt er den rå, som nesen din - medium og som pannen din - godt stekt. Etter steking lar du kjøttet hvile i ca 2 min før du begynner å kutte i det. (Sil stekefetten i fløtesausen for mer smak)


Potetene er ferdig når de er blitt gylne.
Dandering: Lag noen striper med den kremete balsamicoeddiken på tallerkenen før du legger på gulrøtter og sopp. Legg på poteter og fløtesaus. Kutt biffen i skiver på skrå så de blir litt bredere. Legg biffen oppå sopp og gulrøtter. Topp med vannkastanjer og finhakker kruspersille. Til stutt kan du strø litt flaksalt over poteter og biff.


Kos deg!




Kommentarer