Entrecote med søtpoteter


Når grillsesongen starter er det lett å bruke bbq saus, potetsalat, ketchup og sennep som kjøttets tilbehør. Her har du en rett som er et sunnere alternativ, men som smaker vel så godt. Jeg kan også love dere at dette er den letteste retten jeg lager i løpet av året. Og hvis du bruker kotelett i stedet for entrecoten blir det en ganske rimelig rett du kan nyte i sommer.

ingredienser 2 pers:
2 entrecote
1 søtpotet
1 grønt eple
rosmarin
olivenolje, salt og pepper
Flaksalt

-Sitronsaus:
1/2 sitron
1 søt paprika
1/4 rødløk
3ss olivenolje
En håndfull kruspersille
Salt og pepper

Slik gjør du:
Ta ut kjøttet ca en time før du skal lage mat slik at kjøttet blir romtemperert. Lag sausen først. Kutt papirikaen i terninger og finhakk rødløk og kruspersille. Ha i olje og klem sitronen i. Smak til med salt og pepper.

Kutt søtpoteten i omtrent en centimeter tykke skiver. Pensle de med olje og ha på salt og pepper.
Finhakk rosmarin og gni inn i kjøttet. Ha på salt og pepper.

Begynn med å steke kjøttet på direkte, full varme på grillen til overflaten er fint grilla på hver side. Tiden på hver side avhenger av tykkelsen på kjøttet. Kjenn på kjøttet i forhold til hvor godt stekt du vil ha det.

Når kjøttet er stekt på begge side legg det på indirekte varme. Legg så søtpotetene på direkte varme på grillen. Når de er godt stekt snu de og stek de like godt på andre siden. 

Kutt epler i tynne skiver rett før du danderer tallerkenen.
Dryss til slutt flaksalt over søtpotetene.

Tips: Dette passer ypperlig med kotelett i stedet for entrecot.

Alternativ saus til entrecot:
1lime
2 vårløk
1 søt paprika
1 finhakket hvitløksfed
3ss olivenolje
En håndfull kruspersille
Salt og pepper

Kommentarer