Posjert egg til frokost

Om du ikke har dårlig tid en lørdags morgen er posjert egg vært å prøve. Det er som bløtkokt egg bare uten skallet og enda bedre. Her skal jeg vise deg en god kombinasjon med avocado, reddik og ristet brød med majones.


Ingredienser: 2 pers.

2 egg
4 baconskiver av jeger
2 grovbrød
1 avocado
2 reddiker
salat
eddik
salt og pepper
majones
isbiter

Slik gjør du:

Klekk ett egg om gangen i en liten bolle. Kok opp 1-2 liter vann (avhengig hvor stor kjelen er) med 1-2 spiseskjeer eddik. Når vannet koker - ta av kjelen fra platen. I det det slutter å koke heller du egget forsiktig oppi. Forhindre hviten av å spre seg ved å samle den med en skje.





La egget ligge i ca 4 min før du tar det opp. Eggehviten skal være fast og plommen myk. Løft opp egget med en hullsleiv og legg det i isbad (bolle med vann og isbiter) i ca 10 sekind. Gjenta hele prosessen igjen med neste egg. Husk å bytte ut vannet i kjelen så du ikke skaper kaos ;)







Kutt rundt avocadoen helt inn til steinen. Vri hver side rundt så du får løsnet en av sidene fra steinen. Ta knivens spiss og press inn mot steinen, vri rundt for å løsne stenen fra den andre delen av avocadoen.
Kutt i biter. Kutt reddik i skiver og stek bacon.








Rist brødskivene i brødrisker eller i stekepanne (eventuelt med hvitløk, olivenolje, salt og pepper). Smør majones over skivene - salat, avocado, reddiker og et perfekt posjert egg på toppen.

Kommentarer