Ingredienser: 2 pers.
3 store tomater
250g cherrytomater
1 rødløk
6 hvitløksfedd
1 neve basillikum
1 chiabatta
2 ss balsamicoeddik
olivenolje, salt og pepper
kesam
Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 200 grader. Hakk løken i strimler, del tomater i biter og riv brødet i like store biter. Klargjør 1 gryte og 2 langpanner.
Legg tomatene i en langpanne og brødet i den andre. I begge langpannene skal du ha en god klunk med olje, salt, pepper og presset hvitløk. Rør godt sammen og sett tomatene på øverste hylle og brød i midten av stekeovnen.
Stek løken i olje med salt og pepper i en gryte. Etter 1 min tilsetter du balsamicoeddik, la dette putre til tomatene er ferdig.
Ta ut krutongene når de begynner å bli gylne. Etter at tomatene har stått i 15 min i stekeovnen og blitt litt gylne tilsetter du dem i gryta med løken. Røres godt sammen.
La dette koke i 2 min. Ha i en neve basillikumblader og ta av gryten fra platen før du kjører stavmikseren og blander alt godt sammen.
Hell suppen i en bolle, tilsett kesam, krutonger og noen basillikumblader.
Tips: ett annet og kanskje sunnere alternativ til brødkrutonger er kokte egg i suppen.
Kommentarer
Legg inn en kommentar