Spinatsalat med strimlet svinekjøtt

På tide med friske sommersalater. Det er ikke så lett å finne salater som både smaker godt, er sunne og metter. Her skal jeg vise deg hvordan du lager en  god, syrlig og sunn spinatsalat du blir mett av.


 Ingredienser: 2pers.

150g svinekjøtt
100g salat
1/2 agurk
3 ss soltørkede tomater
1 neve cashewnøtter (eller pinjekjerne)
1/2 sitron
2 ss balsamicoeddik
fetaost og hvitløkspepper
olivenolje, salt og pepper

Slik gjør du:

Jeg foretrekker en hel svinefillet som en selv kan skjære opp i strimler. Krydre først kjøttet med hvitløkspepper. Lag dype riper i agyrken med en gaffel slik at smakene trekker inn i den. Kutt den på skrå i like store strimler som svinekjøttet. Skyll spinatbladene.




Legg spinat, agurk og soltørkede tomater i en bolle. Hell i balsamicoeddik, en god klunk med olivenolje, press sitronen, salt og pepre litt.

Bruk nevene og rør alt godt sammen. Stek kjøttet i olivenolje på høy varme til den er gjennomstekt.




Rist nøttene i en panne med salt og olivenolje til de er gylne. Legg først i kjøttet i salaten, legg gjerne på alfalfaspire, nøtter og dryss fetaost på toppen.

Middagstips: Del salatbollen med en du er glad i.

Kommentarer