Wok med marinert svinekjøtt


Jeg lager en del forskljellige woker som skal være lett og lage til hverdagsmiddag. Her er en jeg synes har mest smak i seg samtidig som den er ganske sunn.


Ingredienser: 2 pers.

400g svinekjøtt
1 boks vannkastanje
1 paprika
1 boks minimais
200g spinat
1 neve bønnespire
Olivenolje, salt og pepper

Marinade:
2ss soyasaus
1ss oystersaus
1/2 sitron (eller lime)
1 ts malt ingefær

Slik gjør du:

Hell alle ingrediensene til marinaden i en bolle, tilfør kjøttet og rør godt om. La dette stå i kjøleskapet i en halvtime, hvis ikke mer.





Mens kjøttet trekker inn marinaden tilbered grønnsaker. Kutt paprika i strimler og skyll spinaten.
Ta frem woken eller stekepanne med høye kanter.









Stek kjøttet på høy varme i nøytral olje som f.eks. solsikke, soya eller rapsolje som tåler høy varme. Når
kjøttet er blitt gyllent tar du ut kjøttet og steker grønnsakene bortsett fra spinaten. Den tar du helt til slutt når grønnsakene er ferdig og du har lagt oppi kjøttet igjen i stekepannen. rør godt rundt i 3-5 min.





Server med Bønnespire som topping.

'欢迎 = Velbekomme!

Kommentarer