Torsk på spinat i tomat med grillet squash


Lyst til å prøve noe annet en bacalao? Her har du konas favoritt torskerett. Stekt torsk på en seng av hakkede tomater blandet med spinat og soltørkede tomater, ved siden - grillet squash, toppet med bacon og gressløk. Serveres med en kesamdressing. Lett å lage, lett å spise. Ikke minst er det sunt.


Ingredienser: 2 pers.

1 pakke torskefillet
1 boks hakkede tomater 
1/2 løk
3 hvitløksfedd
4 soltørkede tomater
1/2 squash
2 never spinatblader
1 neve gressløk
2 bacon
Olivenolje, timian, sitronpepper, salt og pepper
1 dl kesam, 1/2 sitron, 1 ss dill




Slik gjør du:

Finhakk løk, hvitløk, soltørkede tomater og gressløk. Fres dette i en panne med olivenolje, salt og pepper.

Kutt squashen i skiver, dryss olivenolje, salt og pepper over dem og stek de i en grillpanne (om du har)







Når løken blir gyllen heller du i hakkede tomater. La det putre i 2 min

Ha i halvparten av spinatene førast så det ikke blir så vanskelig å røre inn i sausen.

 Stek bacon biter
 Del torsken i to store biter og pepre den med sitronpepper og timian

Stek de på middels sterk varme i olje (og litt smør for smakens skyld, hvis du ikke er redd for margarin)





Kesamdipp: 



 Ha i dill og en halv sitron i 1 dl kesam og rør godt inn
 Server - velbekomme

Kommentarer