Kylling og ris
























Super nice hverdagsmat! Kan ikke gå galt eller bli lettere. Elsker når jeg får dette servert av kona.Stekt kylling, ris og paprikasaus toppet med bacon og kruspersille. Ris er da vel ikke den verste korboen heller ;)


Ingredienser: 2 pers

2 kyllingfillet
4 bacon
1/2 dl hønsebuljong
2,5 dl basmatiris
1 paprika
1/2 løk
2 hvitløkfedd
1,5 dl fløte
1 ss creme fraiche
olivenolje
kruspersille
salt, pepper og paprikapulver


Slik gjør du:
  • Kok ris i lettsaltet vann
  • Stek finhakket løk og hvitløk i ca 2 min. Tilsett grovhakket paprika og stek i ytterlig 2 min på sterk varme. Ha i fløte og la det koke til det tykner. Salt og pepre, tilsett creme fraiche og rør rundt like før servering
  • Stek kylling (etter å ha krydret den med paprikapulver, salt og pepper) på sterk varme i olje. Når du får en crispy (nesten brent) overflate heller du buljongen i pannen (selv om den ikke er gjennomstekt). La det koke til vannet har synket litt. Da koker kyllingen innvendig og kraften trekkes inn, slik at du far en mest mulig saftik kylling.
  • Stek til slutt bacon og server

Kommentarer